dimecres, 20 d’octubre del 2010

Profe, com faig un bon resum?

Avui, amb els alumnes de 1r d'ESO, hem treballat el resum a partir de la biografia de Roald Dalh, autor del llibre Les Bruixes que estem llegint aquest trimestre. Ha estat qüestió de minuts que aparegués la pregunta del milió: profe, com faig un bon resum?
Per donar-vos un cop de mà us deixo aquí una petita pauta que us pot ser d'utilitat. Penseu que la tècnica del resum us serà de gran ajuda al llarg de la vostra vida d'estudiants i que cal dominar-la. L'anirem practicant.



Com fer un bon resum?


Resumir consisteix en seleccionar la informació més important d’un text i escriure-la novament amb les paraules pròpies.

  1. En primer lloc es precís  llegir el text sencer per entendre el tema o la idea general.
  2. Després , en un segon repàs més pausat  i amb el llapis a la mà, poden subratllar-se les frases  fonamentals que seran la base del resum.
  3. Per últim haurà d’integrar-se les idees en una redacció. No es tracta de copiar-les una darrera de l’altra. La redacció serà en un text nou i més breu que contingui informació fonamental extreta de la lectura. 
  4. Per fer la redacció: utilitza el teu propi vocabulari, no donis la teva opinió i sobretot no facis "tallar i enganxar". Pensa que l'extensió del resum ha de ser menor que la del text original.

     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada